28 Eylül 2008 Pazar

BAYRAM HAZIRLIKLARI



Ramazan bayramı yaklaştıkça herkesi tatlı bir telaş alır. Bayramda büyüklerini, akraba ve arkadaşlarını ziyaret edecek ve bayramın keyfini doyasıya yaşamak isteyenlere yardımcı olabilecek ipuçları bu yazıyı okumayı tavsiye ederim.

1. Ev Temizliği

Eğer bu bayram arkadaş, akraba veya aile büyüklerini ziyaret edecekseniz, size de gelebileceklerini düşünerek ev temizliğini de bayram listenize eklemelisiniz. Bayram günü misafiri ağırlayacağınız salon, mutfak ve banyonun temizliği önemlidir. Tozları almayı, perdelerinizi temizlemeyi veya kuru temizlemeye vermeyi , servis yapacağınız yemek ve çay takımınız dolapta uzun süre kullanılmadan durduysa bayram öncesi bir kere yıkamayı ihmal etmeyin.

2. İkram edilecekleri belirlemek

Ramazan da bayram ziyaretinin olmazsa olmazı tatlı ve şekeri önceden ayarlayın. Tatlılarından memnun kaldığınız bir pastaneye önceden özel sipariş verebilir, evde yapmayı tercih edebilir veya dışarıdan satın alabilirsiniz.

Evde yapacaklar benim kalburabastıyı deneyebilirler;)
Dışardan satın alacaklar tatlılarda fiyat maliyet ilişkisini kontrol etmeliler. Uzmanlar ,"1 kilogram şeker 2 YTL iken 5 YTL'ye baklava satılıyorsa, şeker yerine aspartam, antep fıstığı yerine bezelye kullanılmış olabileceğini unutmayın" diyorlar.

3. Bayram için yiyecek alışverişi:

Açken, yorgunken veya dar zamanda alışveriş yapmak genellikle olumsuz sonuçlanır. Alışverişe çıkmadan önce alınacakların listesinin hazırlanması, alışveriş sırasında gereksiz ürün almanızı ve fazla para harcamanızı engelleyecektir. Bütçemiz ihtiyaçları karşılamaya yetmiyor ise ihtiyaç listesindeki miktar azaltmalı yada lüks sayılabilecek olanları listeden çıkartmalısınız.

Alamadıklarınız için üzülmeyin. Unutmayın ki bayramda sevdikleriniz size, pahalı çikolatalar, tatlılar yemek için değil, sizi sevdikleri için görmeye geliyorlar.

Ürünün tazeliğini kontrol etmeyi ve üretim ve son kullanım tarihine dikkate etmeyi atlamayın. Ambalajı bozuk ürünler ile sadece ambalajı güzel olduğu için hiçbir ürün satın alınmamalıdır. Açıkta satılan ürünler ile paketleme anında kullan at eldivenler kullanılmadan satıcının direkt el teması ile paketlediği ürünleri almayın.

4. Bayram öncesi saçları boyatmak

Bayram günü yaklaştıkça kuaför salonları, saçlarını boyatmak isteyenlerle kalabalıklaşmaya başlar. Bu nedenle saçlarımızda değişiklik , yeni bir kesim veya renk düşünüyorsak en uygun zaman arifeden 5-10 gün öncesidir. Bayram gününde stres yaşamamak ve fazla para ödememek için sadece fön çektirmek için kuaför salonlarını düşünmelisiniz.

5. Bayram gününde güzel giyinmek:

Bayramda herkes çok özenli giyinir. Güzel giyinmek için çok para harcamak gerekmiyor. Doğal bir makyaj, sezonun renkleri gri veya siyah bir elbise veya etek bluzu ve uyumlu akakabı, çoraplarla bayram boyu şık olabilirsiniz.

6. Küçüklere harçlık vermek

Küçüklüğünüzde yaşadığınız bayram gününü aklınıza getirin ve itiraf edin. Küçükken aldığınız harçlık sizi ne kadar da mutlu etmişti. Şimdi büyük ikramiye size çıksa heralde o kadar sevinirdiniz. O zaman sevdiğiniz küçükleri mutlu etmek için size bir fırsat. Harçlıklar için ufak bir miktarı şimdiden bir kenara ayırın.

Mutlu ve keyifli bir bayram geçirmenizi dileğiyle...

2 yorum:

~PakKaramu~ dedi ki...

Happy new year

Adsız dedi ki...

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkürler.