SEVGİLİ ARKADAŞLAR,
RAMAZAN AYINDA SAĞLIKLI BESLENME KONUSUNDA DİKKATLİ OLMALI!
KENDİ ADIMA DİKKAT ETMEYE ÇALIŞIYORUM ANCAK; BİR BİLENİ DEVAMLI TAKİP EDİYORUM.
PROF.Dr. Osman MÜFTÜOĞLU'NUN "RAMAZANDA ARA ÖĞÜNÜ ATLAMAYIN" ÖNERİLERİNDEN BİR BÖLÜMÜ
ARA ÖĞÜNLERİ SEVEN VE İHMAL ETMEYEN BİRİ OLARAK PAYLAŞMAK İSTEDİM.
L.G.E
Ramazan ayının en güzel yanı o sonsuz duaların ve ibadetlerin yanı sıra, mükemmel hazırlanmış iftar sofralarıdır... "Mükemmel hazırlanmış" dediğimde aklınıza ilk olarak ne geldi? Hatta burada neler geldi mi demeliydim? Zengin Türk mutfağının mezeleriyle başlayan, çorbayla devam eden, ana yemeğin hangisi olduğuna ve olacağına karar veremediğiniz yemekler, yanında özenle hazırlanmış salatalar ve ve gün boyunca yemeyi hayal ettiğiniz yemek üstü tatlılar...
KUZENİMİN GELİNİ SEVGİLİ ZÜBEYDE BU ENFES TATLI VE POĞAÇALARI BİZE İKRAM ETMİŞTİ, ELLERİNE SAĞLIK! RAMAZANDAN SONRA FAZLA OLMAMAK KAYDIYLA YEMENİN SAKINCASI YOK;)
Peki bütün gün aç kalmış bir mideye bunları yollamaya ne kadar hakkınız var? İşte burada miktar ön plana çıkıyor ve her zaman her yerde önemli olan "miktar" ramazanda da önemini hatırlatıyor.
Bu ramazanda iftar saatinin geç olması nedeniyle, ara öğün yapma alışkanlığı atlanabilir. Bu durum enerji alımınızı azaltacaktır. İftardan 2 saat sonra ve yatmadan 2 saat önceye ayarlanmış ara öğün saatini şimdiden kurun. Ara öğününüzü düşük kalorili ve besin değeri yüksek besinlerden oluşmasını sağlayın:
- Meyve
- Az yağlı süt veya yoğurt
- 1-2 adet tam ceviz veya 5-6 adet fındık/badem
- Sütlü tatlı veya meyve tatlısı (Haftada 1-2 gün.)
6 Eylül 2008 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder