16 Temmuz 2008 Çarşamba

HALGUANE



SEVGİLİ ARKADAŞLAR,
"HALGUANE" BİR ÇERKEZ SİMİDİ OLUP DÜĞÜNLERDE, TOPLANTILARDA ÇAYA EŞLİK EDER. YEĞENİMİN DÜĞÜNÜ NEDENİYLE ANKARADAYIM. BU GÜN SEVGİLİ YEĞENİM SIRMA'NIN YAPTIĞI NEFİS HALGUANE TARİFİNİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.
DÜĞÜN TATLISI VE DİĞER LEZZETLERE SIRA GELECEK;)

Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağından az sıvı yağ
Yarım küp yaş maya
1 adet yumurta akı(sarısı üzerine sürülecek)
Malzemeler karıştırılır, kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır, avuç içine sığacak büyüklükte bezeler hamur tahtasında simit yapmak üzere uzatılarak yuvarlanır, kıvrılarak şekil verilir, yağlanmş tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür, 200 derecede fırında kızartılır. Arzuya göre sıcak yada soğuk içecekle servis yapılır.
Afiyet olsun…
L.G.E

1 yorum:

Fıkra Sevenlere dedi ki...

Merhabalar hocam.. Gördüğüm kadarıyla Ank. gezisi ve düğün hazırlıkları çok iyi gidiyor:)) Gözlemlerinize katılıyorum..Çat kapı ziyaretler, komşuluklar giderek azalsada devam ediyor:)) Memleket deyince de özellikle bu özelliklerimiz cazibesini koruyor.. Tabi bunları bizler yaşadığı ve bildiği için böyle.. Gelişmesinde bu tür olaylara tanık olmayanlarda bu çekim merkezi çalışmıyor:)) Kayıp tabii..
Tatilinizin güzel, mutlu ve dolu dolu geçmesinede çok sevindim hocam.. Ayrıca sizin aracılığınızla evlenecek genç çiftlere de mutluluklar diliyorum.. Sevgiler - Saygılar